Web Analytics

Zegelringen Laat Jouw Zegelring Graveren

Familiehoofden zullen hun zegelring echt nog als zegel gebruiken. De ringen waren oorspronkelijk gemaakt van Gouden Ring Dames of zilveren metalen en dus erg kostbaar. In het vlakke gedeelte van de ringen was dan het familiewapen, blazoen of embleem gegraveerd. Sommige hadden zelfs een edelsteen die gegraveerd was om het embleem recht te doen.Herenzegelringen dienden ook om brieven van een officieel zegel te voorzien. Dit werd gedaan zodat men altijd iedereen een bericht kon sturen, zelfs als males op reis was. Tenzij jij gewoon voor de lol je zegellak en stempel overal mee naar toe wilt nemen, is een zegelring met je familiewapen wel een merchandise dat je altijd bij je wilt hebben.

Dit is een tijdrovende methode, maar kan wel een zeer nauwkeurig en professioneel resultaat opleveren. Er zijn verschillende manieren om een gouden zegelring te graveren, afhankelijk van de gewenste afwerking en het impact dat je wilt bereiken. Deze zilveren ring heeft een zegel met een Surinaamse mattenklopper. Wie een mattenklopper draagt staat volgens de traditie in verbinding met god. De betekenis van de mattenklopper is dat het slechte dingen van je pad wegveegt, waardoor er plaats is voor goede dingen.

In het oude Rome en Griekenland was een zegelring het meest waardevolle bezit van een man, en werd vaak bewaakt door alleen die mannen die de keizer one hundred pc vertrouwde. Met de zegelring werd een wet of een daad goedgekeurd en vaak het lot bezegeld. Met het verstrijken van de eeuwen werd de zegelring steeds minder een praktisch middel en steeds meer een bijzonder modeaccessoire. Het liet zien dat je van een vooraanstaande familie afstamt. Nog steeds is het een mooie traditie om familiewapens in een zegelring te laten graveren en deze generaties door te geven. Neem een kijkje in onze kennisbank over gravures om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Heeft u een origineel idee voor een zegelring in hedendaagse stijl? Tijdens een vrijblijvend bezoek aan onze studio informeren wij u graag over de uitgebreide opties in uitvoering. Het is niet alleen de betekenis die een zegelring bijzonder maakt, maar ook de vorm en de grootte. Zegelringen worden vaak in combinatie met andere ringen gedragen en maken jouw outfit nog persoonlijker.

In Suriname krijg je een mattenklopper van iemand die van je houdt, uit vriendschap of liefde. Zegelring graveren heren  Zegelring dames met een wapengravure, in deze huidige tijd van snelle en constante verandering, met de smartphones en… Een gouden heren ring worden al heel lang beschouwd als een symbool van liefde, trouw en rijkdom. Bent u op zoek naar een prachtige zegelring van hoge kwaliteit in Noord-Holland? Bij ANRO JUWELIERS kunt u zowel online Gouden Ring Dames als in onze winkel terecht!

Bij deze speciale kleurtechniek wordt een bergkristal gegraveerd en vervolgens ingekleurd met de fijnste olieverf. De ingekleurde gravure wordt hierna met grote precisie handmatig in de zegelring verzegeld op een dunne parelmoeren plaat. Een bijkomend voordeel van deze ontwikkeling is dat ook de mogelijkheden in ontwerp sterk zijn gegroeid. Voor wie geen gravure wenst maar de blanco zegelring toch wil dragen, kan hij uiteraard ook zonder gravure worden besteld.

Draag de zegelring aan je middelvinger, dan kan je gewone ringen combineren aan je wijs- of ringvinger. Mix en match hier met goud en zilver naargelang je stemming. Mannen dragen een zegelring ook graag aan hun pink- of wijsvinger. In Nederland worden zegelringen met familiewapens of monogrammen veelal nog gedragen door households die van adel zijn.

Een zegelring is voorzien van een gravure in een zegelstaan. Zo zijn er mooie gouden zegelringen van SPARKLE14 en zilveren zegelringen van Lucardi. Zegelringen zijn er in verschillende kleuren, zo zit er voor iedereen wel wat tussen. Het is ook leuk om zegelringen te combineren met wat andere ringen.

Leave Your Comment