Web Analytics

SEO оптимизация на онлайн магазин

Какво е SEO оптимизация за онлайн магазини ли? Това е достатъчно за повечето собственици на интернет магазини да ги алармира и да ги накара да спрат с тази скъпа рекламна тактика. Защо въобще ни трябва SEO оптимизация за интернет магазина? Ясно. Вече разбрахте, че ви трябва таргетиран трафик, тоест трябват ви хора интересуващи се ТОЧНО от Вашите продукти. Като все пак знайте, че ползваме само 100% разрешени от търсачките техники! Пускате реклама в един, два, три сайта и установявате че те идват на сайта ви, но голяма част от посетителите не купуват, а само разглеждат. Ако бюджета ви за интернет магазин е 700 лева, платете за самият магазин не повече от триста лева – останалите пари вложете в оптимизация и линк билдинг. Ако бюджета ви за интернет магазин е Хиляда лева, платете за самият магазин не повече от петстотин лева – останалите пари вложете в оптимизация и линк билдинг. Започва се SEO оптимизация на магазина (не се оптимизират страници на продукти, а страници на категории, така че няма голямо значение дали вътре имате 20 или 2000 продукта, важното е да има някакви). При бюджет за магазин 2000 и повече лева, платете за изработката на магазина до макс.

2000 лева – останалите пари вложете в оптимизация и/или евентуално малко реклама. И така, още за първите три-четири месеца харчите няколко хиляди лева за реклама. И още: Title, meta keywords и meta description се променят автоматично в зависимост от това в коя страница се намира потребителят, премахва се session id за търсачките, а също и няколко други наши трика. Те от една страна ви докарват БЕЗПЛАТНО таргетиран трафик, тоест нови и нови потенциални купувачи, а от друга страна с еднократно извършена оптимизация, магазина ви може да бъде класиран високо за няколко десетки (или няколко хиляди) ключови думи и това да ви носи непрекъснато големи приходи – много пари. Цена за вътрешна оптимизация на Зен Карт магазини – след запитване, в зависимост от конкретния случай. Цена за оптимизация на магазини базирани на Джумла – по запитване, в зависимост от ползвания компонент. Да, важно е да знаете, че за изрази от по една и два думи няма как да се класирате от само себе си, само с изработката на електронният магазин. Накратко: оптимизацията на сайтове (и на онлайн магазини) е два основни вида: оптимизация вътре в сайта – onpage SEO и оптимизация извън сайта – offpage SEO (линк билдинг или пускане на публикации на други сайтове с линк към вашия).

Ако бюджета ви за интернет магазин е 500 лева, за да имате успех, платете за самият магазин не повече от двеста лева, а останалите пари вложете в линк билдинг. След това търсите в търсачката и забелязвате че за най-желаните търсения (за трудните ключови думи за които се търси много), интернет магазина ви не се класира добре. При бюджет на магазина ви 5000 и повече лева, платете за изработката на магазина до макс. Ами ако при търсене за 90% от продуктите ви, се класирате на първа страница на Google? Важно е да се знае, че ако до момента не сте правили рекламни кампании в Google Ads и се опитате да си пуснете реклама сами, ще загубите стотици и хиляди левове – опитайте и ще разберете за какво говоря. Естествено при над 90% от съществуващите онлайн магазини това не е така – те са посредници, а не производители и тяхната цена не е най-добрата на пазара. А тук са публикувани препоръчителни пакети за комплексна оптимизация за сайтове и магазини с цени от двеста до петстотин и петдесет лева – цени които всеки българин може да си позволи.

Целият този опит ни дава възможност да предложим една ниска цена за изработка и оптимизиране на всеки вид магазин за който се сетите, за всяка българска ключова дума за която си помислите! Това е процеса на оптимизиране на структурата и съдържанието на един интернет магазин, за да може той да се класира по-добре в търсачките, и като следствие от това до него да дойдат хиляди пъти повече клиенти, продажби и пари. Google Ads е цяла наука – най-краткия добър курс който съм виждал, може да ви научи да работите с този инструмент на Гугъл за 2-3 месеца – по 4 учебни часа на ден, ТРИ пъти в седмицата. Какви са цените на 3D Web Design за професионална настройка на рекламна кампания в Google Ads? Евтин вариант е да ви се направи рекламна кампания от специализирана фирма като 3D Уеб дизайн, а след като имате готовата кампания с настройките във вашия Google Ads акаунт, вече ще се справите и сами – когато имате пример от който да гледате, е много по-лесно. Особено за урл адреса трябва да сте напълно сигурни какво правите – той не трябва да се променя никога след това (освен в крайни случаи). А след като спечелите повече пари, ще можете да ги вложите в подобряване изработката на магазина или в още link building и оптимизация.

Leave Your Comment